Om den här sidan

Välkommen till Millivolt.se! Här kan du läsa om allt som har med musik att göra. Musik är magiskt och någonting som vi människor använt för att rama in livets viktiga, och oviktiga, händelser ända sedan den första grottmänniskan började slå rytmiskt på en sten. Numera finns det knappast något sammanhang som inte på något vis skildrats musikaliskt. Från popsånger som vänt ut och in på både lycklig och olycklig kärlek till smalare och mer eller mindre outforskade ämnen.

Människan vill ha en musikalisk fond till i stort sett varje stor händelse i livet. På bröllop spelar vi bröllopsmarschen och andra stycken som känns hoppfulla inför framtiden och tacksamma för det som är. Vid svåra tillfällen i livet som begravningar låter vi musiken fungera som ett bokslut för livet som avslutats och som ett sätt att minnas personen som har varit.

Du kommer att kunna läsa om de viktigaste och mest betydelsefulla musikgenrerna och om de mest grundläggande prylarna du behöver för att själv komma igång med att producera musik hemma. För de som har barn och känner att det vore kul att introducera dem för musiken finns en artikel med det allra viktigaste att tänka på när man funderar över vilket instrument som passar bäst. Det finns också gott om trivia och musikhistoria om en del av de mest ikoniska musikinstrumenten och också kringutrustning som blivit känd av en eller annan anledning.

Inte minst finns det för den som själv skapar musik juridiska frågor att ta itu med i syfte att skydda de egna konstverken. Upphovsrätt har för många aktiva musiker länge varit en stor del av den musikaliska verkligheten. Den finns också att läsa om bland dessa sidor.

Eftersom musik är en så stor och betydelsefull del av många människors liv så finns det gott om ämnen att utforska.